Hva er det … en VC forbinder?

Navn: David Fischer

Alder: 25

Stilling: VC Associate

Utdanning: Bachelor Business Administration & Management, WHU – Otto Beisheim School of Management, Vallendar

Firma: Acton Capital

Hva gjør du?

Hos Acton leter jeg etter spennende, unge selskaper i B2C-sektoren. Som VC investerer vi utelukkende i digitale forretningsmodeller som gir virkelig kundeverdi og fungerer bærekraftig. For å gjøre dette analyserer jeg oppstarttrender og nye markeder for deres langsiktige vekstmuligheter. Hvis en oppstart er en investering for Acton, er jeg involvert i due diligence. Når en avtale er inngått, støtter jeg det nye porteføljeselskapet aktivt som Board Observer.

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Jeg har alltid vært interessert i hele økosystemet rundt oppstart. Imidlertid, som VC-analytiker hos Acton, ble jeg lykkeligere. Gjennom mitt universitet kom jeg først som praktikant under studiene mine med Koio, en ung DTC-sneakeretikett fra New York. Etter bachelorgraden hadde jeg faktisk vært på utkikk etter en måte å få erfaring innen VC-sektoren.

I en samtale med Jan, en av grunnleggerne av Acton, fortalte jeg ham om Koio og deres digitale tilnærming. Jan var begeistret for forretningsmodellen og møtte grunnleggerne i New York. Til slutt ble Koio en ny Acton-investering, etter å ha hentet min første avtale og også jobb som analytiker.

utstilling

Beskriv et prosjekt som virkelig imponerte deg

Jeg synes området Direkte til forbruker er spesielt spennende. Så unge merker har muligheten til å vekke den etablerte handelen, kunden har flere valg og et bedre, fordi mer individualisert produkt. Mens D2C-merker kan utnytte Amazon og Google for mer rekkevidde og raskere vekst, er de ikke så avhengige lenger som de pleide å være.

Hvilken funksjon hjelper deg mest i hverdagen din? Hvorfor?

Jeg har alltid vært interessert i de siste trendene – tidligere på college for «hot shit» fra USA og under kjedelige forelesninger var oppstart av nyhetslesing min favoritt tidsfordriv.

På grunn av min entusiasme for et nytt emne, kommer jeg definitivt i kontakt med de egnede grunnleggerne. Men mest av alt hjelper min åpne Kölsche Art meg med å oppleve bakgrunnen til en oppstart under en personlig utveksling. Og selvfølgelig min ambisjon.

logo

Finn din toppjobb!

LEAD-jobbmarkedet er arbeidsmarkedet for markedsføring, reklame, salg og media. Her søkes og finner man markedsføringskunne talenter. Enten markedssjef i bransjen eller konsulent med sosiale medier med et trendy byrå – i LEAD-jobbmarkedet vil du finne riktig posisjon for fremtiden din.

Klikk inn

Hva er viktigst for deg om jobben din?

Acton er ekstremt selektiv når det gjelder valg av investeringer og veldig grundig i due diligence. Dette betyr at jeg blir involvert i analysen deretter dypt inn i de respektive temaene og får en ganske god innsikt i tankegangen til grunnleggerne. I tillegg er jobben min alltid variert, fordi det hver gang er helt forskjellige forretningsmodeller, produkter og markeder.

Jobben min er uunnværlig fordi …

Jobben min er definitivt ikke uunnværlig. Men det er viktig å drive digitale trender. Som VC støtter vi unge lag med å implementere ideene sine på markedet på lang sikt.

Dette kommer ikke bare bedriftene selv, men også brukerne til gode. Slik bidrar vi til et fungerende oppstart-økosystem.

Hvis du ikke var VC, hva ville du da vært?

Så kanskje i dag ville jeg treske profesjonell håndball gjennom hallene til denne nasjonen.

Også interessant: Hva betyr … en global partnerskapssjef Google Assistant?

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *