Bedre å skrelle av?

Det ville være et klassisk spørsmål for «Hvem vil bli millionær?»: Hvilket prosjektstyringsverktøy brukes oftest i selskaper? A: Trello, B: Slack, C: Asana, D: Rodeo.

For de fleste administrerende direktører ville A til D sannsynligvis være det riktige svaret. Alle kjenner disse klassiske verktøyene. Men i tider med den nye DSVGO, kan det være smart å se etter alternativer ikke bare internt, men også eksternt med kunder innen samarbeidsfelt. Stilling av nøkkelordserver: Datamaskinene til Trello, Asana eller Slack er i USA, Rodeo er i Nederland hjemme. Tyske alternativer er velkomne.

Excel og Outlook er fortsatt mye brukt

Bedre å skrelle av? Men det har ikke kommet overalt ennå. En studie av Capterra, et Gartner-selskap, kom til skremmende resultater i slutten av 2018. Flertallet av små og mellomstore bedrifter stoler fortsatt på applikasjoner som Excel eller Outlook for samarbeid. Tabeller uten store forklaringer og uendelige mailtråder vanskeliggjør samarbeidet. Bare 13 prosent av SMB-er er avhengige av skyprogramvare.

utstilling

Tross alt kan nesten 60 prosent av selskapene tenke seg å kjøpe tysk programvare til en høyere pris hvis datasikkerhet og overholdelse av tyske lover er garantert. Kunnskapen ser ut til å modnes, om enn sakte: I tider med komplekse applikasjonsscenarier, spesielt i oppstart, er det rett og slett ikke nok lenger å bygge opp noen Excel-regneark for ditt eget team og for kunder.

Du kan også være interessert i dette: Verktøytips: Slakk

Servere og sikkerhetskopier i Tyskland

Så svaret kan være E: factro. Denne ikke så velkjente prosjektstyringsprogramvaren, DSVGO-kompatibel, utvikles i Bochum, serverne ligger i Frankfurt / Main. Sikkerhetskopien skjer på servere i Nürnberg.

Alt-i-ett-programmet ble ikke laget på tegnebrettet, ifølge produsentene, men det innlemmet 25 års erfaring fra utviklerne i management consulting.

Factro prosjektstruktur tre
Prosjektstrukturtreet på factro (Foto: factro)

Intuitiv, kort treningsperiode

I testinntrykkene våre var programvaren moderne, gjennomtenkt og intuitiv å bruke. De fleste funksjoner åpnes umiddelbart. Treningsperioden er lav. Videoer gjør det enklere å komme i gang. Takket være dra-og-slipp-kontroll er driften rask og enkel. Brukere vil sikkert sette pris på muligheten til å raskt klikke seg gjennom de fire prosjektvisningene (tre, kanban, gantt og tabell). Den største versjonen av «Professional Cloud» gir selvfølgelig betydelig merverdi takket være kontrollfunksjonene og instrumentbordet, men er også det dyreste alternativet.

Fire modeller

factro er definert av fire modeller og dermed mye fleksibilitet. Gratis «Basic Cloud» er begrenset til ti brukere og den mest rudimentære versjonen, som likevel inkluderer personlig rådgivning. Den billigste betalingsmodellen starter på € 7,99 per måned fra 3 brukere («Team Cloud» / € 7,99 per bruker). Det legger til status, varsler i sanntid og ansvar til grunnskyen.

«Business Cloud» (19,99 euro per måned per bruker) utvider blant annet «Team Cloud». gjennom Gantt Charts, Customer Management og Personal Dashboard. Hvis du ønsker å bruke alle tilgjengelige factro-funksjoner, kan du bestille «Professional Cloud» for 29,99 Euro per bruker per måned – med kontroll, kalender og oppgavehistorikk. Ut fra «Basic Cloud», for eksempel, kan «Professional Cloud» testes i 14 dager gratis uten å legge inn kontodata. Etter de 14 dagene slutter abonnementet automatisk og vil ikke være lett å abonnere på.

Factro tabell
Et blikk på bordutsikten (Foto: factro)

For lite tid til å endre?

Bortsett fra rekke funksjoner og kravene til DSVGO eller ønsket om tyske serverlokasjoner kan fremdeles ende problemet med et slikt prosjektstyringssystem til og med å introdusere, spesielt hvis et annet verktøy lenge har vært teamet og Kunden har blitt brukt. Også mangel på treningstid vil trolig bli ført for endringen til et annet samarbeidsprogram igjen og igjen av teamledere i feltet.

Tross alt prøver factro å takle dette emnet og tilbyr nykommere til et webinar etter registrering, hvor fem inngangstips er å se. Det hele tar bare 14 minutter: et tidsvindu, som absolutt er til stede i hvert team for å sjekke en konvertering.

Workshops og tutorials

For øvrig, hvis du investerer mer tid, gir factro deg en komplett pakke: workshops, treninger og «Consulting on Organizational Development, Digitalization and Change as well as Classic Management Consulting». Hvis avgjørelsen deretter tas for å stole på de vanlige mistenkte som Slack, Trello eller Asana, er det også forståelig: Disse populære verktøyene, uavhengig av serverplasseringene deres, har vist seg i praksis over hele verden.

Fra dette synspunktet er faktos kamp for markedsandeler i samarbeidssverktøy-segmentet absolutt ikke enkelt, men det er absolutt verdig, særlig med tanke på databeskyttelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *