«Det har blitt ekstremt vanskelig å skille seg ut fra mengden»

LED: Desiree, wHvordan oppdaget du Instagram personlig for deg og hva interesserte deg?

Desiree Ricks: Jeg brukte Instagram for første gang i august 2013. For å være ærlig, var det mer et taktisk hensyn å registrere seg der. I 2011 lanserte jeg bloggen min «The Mandarine Girl», og bortsett fra denne plattformen, brukte jeg ingen andre kanaler for å publisere innholdet mitt. De fleste bloggere bruker også Twitter, Facebook osv., Men siden jeg aldri har vært venn av sosiale medier (verken profesjonell eller privat), har jeg prøvd å unngå det så lenge som mulig.

Likevel er du selvfølgelig som blogger under et visst konkurransepress, og etter hvert som Instagram ble viktigere etter hvert, meldte jeg meg på sommeren 2013. I ettertid var det selvfølgelig den rette avgjørelsen, i dag liker jeg å bruke Instagram. For det første å dele mitt eget innhold med mine følgere og dele dem på mine reiser, og for det andre å hente inspirasjon fra andre.

LED: Hva er motivasjonen din for å bruke Instagram i dag? Hvordan har det endret seg gjennom årene?

utstilling

Desiree: Instagram er en flott plattform for å få kontakt med mennesker og dele innhold. Jeg bruker Instagram for å inspirere følgene mine, som er mye raskere og enklere sammenlignet med et innlegg på bloggen. Selvfølgelig har mye endret seg med årene. Det pleide å være mye lettere å få nye følgere, og du fikk flere likes. Jeg tror det delvis skyldes at markedet nå er overmettet og at du har nesten alt på en lignende måte allerede sett på andre kontoer.

Den grunnleggende motivasjonen min er fremdeles den samme: Jeg vil dele bildene mine med abonnentene mine og gi dem glede og bli inspirert av innholdet i kontoene jeg følger.

Foto 05 05 17 17 09 56
(Bilde: Desiree Rick)

LEAD: Hvordan observerer du dynamikken på Instagram, hva har for eksempel endret seg siden introduksjonen av algoritmen?

Desiree: Etter at algoritmen er introdusert og feeden ikke lenger vises kronologisk, slår det meg at det har blitt vanskeligere å nå. De fleste påvirkere jeg kjenner er fremdeles ikke glade for denne endringen – inkludert meg. Det som er påfallende er at Instagram eller algoritmen i økende grad legger ut innlegg med kontoer, som man ofte samhandler med, og utvalget av innlegg, som man får vist i stor grad ut fra hvilke kontoer du nylig besøkte, kommenterte og har likt et cetera.

Det som også slo meg er at mange påvirkere har sluttet seg til såkalte «kommentargrupper» der de kommenterer hverandres innlegg for å oppnå bedre synlighet. Jeg hører også gang på gang at det har vært viktig eller fordelaktig siden introduksjonen av algoritmen, hvis kommentarene som brukerne etterlater bildene er lange (mer enn tre ord), siden Instagram rangerer disse interaksjonene positivt og algoritmen gjør det mer Nå «belønnet».

LEAD: Hva annet er det for «triks» som påvirkere bruker for å oppnå høye områder til tross for algoritmen, for eksempel?

Desiree: Mange instagrammere prøver å kommentere andres bilder kort tid etter å ha lastet opp bildene sine for å få tilbake mange kommentarer på kortest mulig tid, og selvfølgelig få flere likes for bildet sitt. Dette signaliserer Instagram at innholdet er interessant for mange brukere, synligheten økes og dermed blir bildet plassert lenger opp i strømmen.

LEAD: Det er Instagram-brukere som for eksempel deltar i sløyfeavgivelser, opererer bots eller øker sitt brukertall via engasjementsputer og vanlige shoutouts. Kjenner du Instagrammer i Tyskland som bruker slike taktikker, og hva synes du om det?

Desiree: Å bruke boter er selvfølgelig ikke en rettferdig ting. Jeg vet fortsatt at mange Instagrammer gjør dette. Fra gaver og shoutouts kan du beholde det du vil, jeg synes ikke det er ille å påpeke kontoen din, for eksempel ved å bruke en «shoutout». Til slutt er det bare en form for reklame, og vi vet alle at det har vært ekstremt vanskelig i disse dager å grave seg ut av mengden av kontoer og tiltrekke seg nye abonnenter. Personlig kjenner jeg så mange gode og interessante kontoer som jeg tror ville gitt mange flere følgere, men bare å gå ned i mengden. Hvis de slår seg sammen med hverandre og roper av og til, tror jeg det ikke er noe i mot det.

LEAD: Merker og påvirkere har et slags symbiotisk forhold. Fra korte produktplasseringer til royalties, til inntektsdeling i et solgt produkt, til langsiktige partnerskap, hvilke typer samarbeid kjenner du og bruker?

Desiree: Selvfølgelig er det mange forskjellige måter å samarbeide med et selskap, de mest kjente her er sannsynligvis den direkte kompensasjonen for integrering og tilknyttet markedsføring i form av betaling per klikk eller betaling per lead / salg. Personlig er jeg ikke tilhenger av det siste. Jeg vil gjerne motta en tidligere omtalt sum for tjenesten min, siden jeg også leverer en tidligere avtalt forestilling. Som selvstendig næringsdrivende må du, som alle andre, dekke utgiftene dine, og derfor vil jeg bare beregne nøyaktig hva jeg får for hva. Alt annet er bare for svamp for meg.

Foto 17 11 16 06 26 33 1
(Bilde: Desiree Rick)

LED: Hvis du skriver til merker, hvilke forretningsmodeller eller tilbud misliker du eller synes du er heller tvilsom?

Som allerede nevnt avviser jeg tilknyttede tilbud i prinsippet og inngår kun samarbeid for en direkte, tidligere omtalt avgift. Dubios og til og med ganske opprørende finner jeg forespørsler der en blir bedt om «ganske enkelt» å skrive en artikkel om merkevaren eller produktet, tross alt ville det være «interessant innhold for leserne». Jeg tror ikke det er OK, for hvem som ønsker å plassere reklame på en kanal – uansett om det skjer på TV, i avisen eller på en blogg eller Instagram-kanal – må betale for det. Vi er også tjenesteleverandører og ønsker ikke eller kan ikke leve på luft og kjærlighet. Dubios Jeg finner også forespørsler om koblingsutveksling osv., Spesielt siden disse ofte kommer fra tvilsomme domener.

LED: Hvilke merker finner du påfallende Instagram influencer-markedsføring?

Desiree: Det er noen merker som fungerer veldig bra og veldig rettferdig med påvirkere. Etter min mening fungerer Cluse bra og veldig fokusert med påvirkere. Jeg har også samarbeidet med Daniel Wellington flere ganger, som også driver med en interessant Influencer Marketing og dermed kjører ganske bra. Til og med relativt «små» kontoer som @foreo_de og @mionetto_de har etter min mening godt forstått hvordan influencer marketing fungerer. Generelt kan man si at det virkelig er en rekke merker som bruker influencer-markedsføring godt og gjør rettferdige avtaler med påvirkere. Dessverre slår det motsatte meg alltid igjen og igjen, og jeg ser at etiketter som enten er urettferdige eller tvilsomme med Instagrammern-arbeid eller viktigheten av denne kanalen i form av å øke deres bevissthet hos kjente påvirkere bare ikke har forstått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *