TechTäglich: Ingen jukseprogramvare – Audi har e-scooter

Uten å jukse programvare: Audi har med seg e-scootere

E Tron-scooter
Audi fra 2020: Firehjuls scooter med Quattro drive (Foto: Audi)

Raskt som en weasel, i stedet for å stinker om diesel. Så Audi vil kjøre inn i fremtiden – med E-Tron-scooter, som det syndige Volkswagen-datterselskapet nå introduserte. Med sin første elektriske scooter forblir Quattro-oppfinnerne tro mot de vanlige fire hjulene. Fordi E-Tron-scooteren ikke er en klassisk elektrisk scooter, men snarere et firehjulet skateboard med styr for enhånds kjøring. Dette konseptet skal gjøre kjøretøyet mye mer smidig, men også mer stabilt og tryggere enn tohjulede scootere.

Med skatter ved vektskifting og muligheten til å skjære Ingolstadt lover en blanding av sportsutstyr og transportmiddel for den siste milen, som passer til tross for tolv kilo vekt lett i hver bagasjerom. Toppfart og rekkevidde er ifølge Audi på 20 kilometer i timen og på 20 kilometer – nok for bytrafikk. Spesiell gag: kjøpere av en elektrisk Audi kunne kjøpe scooteren som tilbehør, inkludert ladestasjon i bagasjerommet. For øyeblikket er bilen fremdeles en prototype. Men innen utgangen av 2020 vil E-Tron-scooteren komme på markedet for rundt 2000 euro – hvis Audi ikke jukser med disse tallene.

Du kan også være interessert i dette: E-Scooter: Nå kjører vi av

Juul: Dampskip-app med beskyttelse av mindreårige

Juul C1
Egentlig allerede 18? Den nye dampeappen ønsker å finne ut av ansiktsgjenkjenning (Foto: Juul)

Røykprotesen Juul er like vellykket som kontroversiell – fordi den gjør tenåringer like avhengige av damping som Marlboro-mannen gjorde etter røyking. Fordi helsepolitikere gjør det californiske selskapet kraftig, ønsker Juul å vise velvilje og kontrollere alderen til brukerne. Dette er den nye e-sigaretten Juul C1, som nå har dukket opp i Storbritannia. Det serveres via Android-appen. Og denne appen bør også sjekke om en damper er minst 18 år gammel.

For dette formålet bruker appen en ansiktsgjenkjenning som automatisk filtrerer ut altfor åpenbare melkeanslag. En to-trinns alderssjekk samler inn mer brukerdata fra smarttelefonen og bestemmer deretter om C1 losdampft eller ikke. høylytt Engadget Juul jobber også med en GPS-funksjon som forhindrer bruk i visse områder, for eksempel skolegårder. Ellers gir appen statistikk over dampoppførsel og muligheten til å gjenopprette en tapt e-sigarett.

Kina: Protester over Zelda-Klau

Zelda-protest
Submissive Zelda: Nintendo fans make the Effenberg (Photo: Weibo)

Kinesiske Nintendo-fans er opprørt – fordi den lokale spillutvikleren Mihoyo har kopiert den verdensomspennende suksesshistorien «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» nesten piksel etter pixel, og lanserer den nå for PlayStation 4. Zelda-klonen heter «Genshin Impact» og har nå blitt presentert på China Joy Show i Shanghai. Nintendo-fans, som er sinte på at Sony publiserer en slik plagiering, ga opp presentasjonen med konsollbrytere og stinkende fingre. Det antas at en rabiat besøkende har ødelagt en PlayStation 4 demonstrativt. Magasinet Kotaku viser skjermbilder, der scener fra Zelda-spillet praktisk er etterlignet 1: 1. Likevel er «Genshin Impact» allerede ansett som det mest vellykkede og mest etterspurte spillet «China Joy».

Apple har spesiell iPhone for hackere

Hacker jeg ringer
Frihet for smarttelefonen – i alle fall i den nye hackerversjonen av Apple (Foto: 123rf.de)

Apple sprenger kjedene. På sikkerhetskonferansen Black Hat i Las Vegas ser det ut til at selskapet presenterer en spesiell iPhone denne uken som lar utvalgte hackere oppdage sikkerhetshull i iOS og hele Apple-økosystemet. I følge Forbes tilsvarer disse enhetene i stor grad iPhones, som også bruker Apple-utviklere. De gir tilgang til maskinvare og programvare som Apple normalt blokkerer for sikkerhet. Samtidig bør Apple igjen lansere en «Mac Bounty» – et målrettet søk etter sårbarheter i macOS. Apple ga ut inntil 200 000 dollar for ressurssterke hackere i sin siste utgave, noe som kan bidra til å forhindre millioner av dollar i programvareskade fra sine funn.

Fersk fra fossil: Smartwatch varer i flere dager

Fossil Smartwatch
Google-programvare – men med smarte ideer. Dette er hva den nye Fossil smartwatch tilbyr (Foto: Fossil)

Apple dominerer markedet for smartklokker – og etterlater konkurransen knapt pusterom. I tillegg har Google opprettet med operativsystemet Wear OS frem til i dag ikke noe reelt alternativ til Apples watchOS. Nå vises imidlertid en ganske lovende klokke med Wear OS: Det amerikanske selskapet Fossil har introdusert den allerede femte generasjonen av smartwatchet sitt. Et av høydepunktene er en fleksibel batterimodus.

Mens en Apple Watch vanligvis trenger ladekabelen om kvelden, kan eiere av den nye fossilen bestemme hvordan de skal bruke klokken. En «Daglig modus» aktiverer alle funksjoner og sikrer deretter en dags driftstid. Langtidsmodus beholder bare de viktigste funksjonene, for eksempel visning av tiden, og lar deretter flere dager uten strømuttak. I mellom er det flere alternativer som brukere kan sette opp selv. For første gang er en fossil smartklokke utstyrt med en høyttaler. Og iOS-brukere kan – etter en appoppdatering i høst – med det. Tidligere var dette ikke mulig med Wear OS. Google, som nylig ble medlem av Fossils teknologidivisjon, var tett involvert i utviklingen. Klokken er nå tilgjengelig i Tyskland for 299 euro.

Slutten på LEAD: Den søteste Mario gjennom tidene

Mario Candy
Søt! Sugarfinas Mario søtsaker (Foto: Sugarfina)

Unnskyld meg, godteri! Fra luksuriøse søtsakerprodusenten Sugarfina kommer den søteste super Mario noensinne. For Nasch-spesialisten har sikret seg en Nintendo-lisens – og selger nå vakre og (sannsynligvis deilige) sjokolader og karameller som er pakket i minikonsoller eller spiller Mario-melodier når du åpner. Spillspesialitetene i den begrensede «Super Mario Bros. Collection» kompliserer hoftene så mye som de gjør lommeboken enklere. Premiene varierer fra $ 7,50 til $ 70 kalorier for Ultimate Game Night Bundle.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *