Kunstig intelligens trenger kreativ intelligens

I møte med den raske utviklingen innen kunstig intelligens, synes menneskelige ansatte å ha dårlige kort i fremtiden. Jo mer de prøver å konkurrere med AI på nivå med rent rasjonelle, repeterende og operasjonelle aktiviteter, jo raskere vil de bli overflødige på grunn av maskinernes overlegenhet.

For selskaper som ignorerer denne forutsigbare utviklingen eller bevisst tvinger dem til å legge press på sine ansatte, vil vanskelige tider gå opp. Fordi en rivalisering mellom maskiner og mennesker bare fører til frustrasjon, resignasjon og tap av produktivitet. En fare som mange eksperter og teknologiske storheter nylig har advart om – spesielt Tesla-sjef Elon Musk og Google-sjefingeniør Ray Kurzweil.

Også interessant: kunstig intelligens som en utfordring for ledere

Maskiner vil aldri være så kreative som mennesker

For å lykkes i fremtiden, må bedrifter og deres ansatte gå ut på en ny, komplementær vei. Det er viktig å fokusere på ferdigheter som datamaskiner ikke eller ikke behersker godt nok. Disse inkluderer kompetanser som til nylig ofte har blitt latterliggjort eller til og med uønsket i de fleste selskaper: empati, nysgjerrighet, lidenskap og kreativitet.

utstilling

Det siste i fremtidens arbeidsverden vil være den uslåelige unike selgerproposisjonen til mennesket. Intelligente maskiner og algoritmer vil alltid telle raskere enn vi gjør – men de vil aldri være så kreative. I vår kreativitet spirer imidlertid all innovasjonspotensialet som gjør utvikling og fremgang mulig i utgangspunktet. Suksess i fremtiden vil derfor i stor grad avhenge av hvor godt vi lykkes med å supplere «høyteknologien» som allerede bestemmer hverdagen vår med «high-touch».

Kreative sinn ønsket

I fremtiden vil organisasjoner trenge ansatte med særegne designferdigheter. Ansatte som stiller spørsmål ved status quo, gjenkjenner uoppdaget potensial, nettverksfolk og maskiner og utvikler ekstraordinære ideer.

Kunstig intelligens i alle dens forskjellige former og former kan ikke engang begynne å ta på seg disse komplekse menneskelige oppgavene i dag. Uten kreative mennesker som vet hvordan de skal brukes med omhu, er digitale assistenter, chatbots eller samarbeidsroboter helt ubrukelige. Bedrifter anbefales derfor å gi den «kreative intelligensen» til sine ansatte høy prioritet og å markedsføre dem på en målrettet måte.

Fremfor alt må noe endres på selskapets nivåer for å lykkes. For med en ansattes ledelse fra industriell tidsalder, som er rettet mot effektivitet, forebygging av feil og avdelingstankegang, kan ingen rammebetingelser for kreativt arbeid skapes.

Det er på tide med en ny lederstil som fokuserer på lek, kreativitet og empati. På World Economic Forum 2018 i Davos krevde Jack Ma, grunnlegger av verdens største handelsplattform Alibaba, til og med at hele utdanningssystemet vårt skulle være innrettet på nettopp disse kunstneriske og kreative evnene. Ellers vil vi få store problemer i fremtiden, sier Ma.

Kunstig intelligens vil ikke erstatte mennesket

Det vil imidlertid gå litt tid før en ny generasjon kreative lærlinger og studenter oversvømmer virksomheten. Inntil da er bedriftene selv ansvarlige for å optimalisere den kreative intelligensen til sine ansatte. De oppnår dette ved å skape et åpent og eventyrlig miljø der ansatte finner de best mulige løsningene for sine kolleger og kunder.

Kunstig intelligens vil ikke erstatte mennesket, men avlaste og støtte ham. Dette bekreftes av en studie av markedsundersøkelsesinstituttet Gartner. Det anslår at innen 2020 vil kunstig intelligens skape 2,3 millioner nye arbeidsplasser over hele verden.

Frykten for at kunstig-intelligente kolleger snart vil fortrenge mennesker er derfor helt grunnløs. Snarere kan det antas at ansatte og maskiner vil jobbe sammen stadig nærmere i nær fremtid. Derfor vil det største potensialet utvikles av selskaper som har forstått dette veldig godt og fungerer i henhold til formelen «kunstig intelligens (AI) x kreativ intelligens (AI) = mer suksess»!

Også interessant: Forbannelse og velsignelse: Hva vi kan forvente av kunstig intelligens

Om forfatteren: Jens Möller er en innovasjonstrener, forfatter og foredragsholder. Det oppfordrer folk og selskaper til å gjenkjenne, utvikle og med hell bruke sitt kreative potensial.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *