Hva betyr … en Venture Development Manager?

Jobbtittel: Senior Venture Development Manager

Navn: Konstantin Kugler

Alder: 31

Utdanning: Master of Science in Management, University of Mannheim

Firma: Fineway

Hva gjør du?

Siden oktober 2017 har jeg vært en del av venture-utviklingsteamet på Travel-Tech Startup Fineway i München. Sammen med dette teamet hjelper jeg de to gründerne til å utvikle Fineway og samarbeide veldig tett med dem.

Hver av oss Venture Developers har et spesifikt ansvarsområde, avhengig av deres styrkeprofil og tidligere erfaring. Personlig har for eksempel det siste halvannet året vært fokus på å definere og bygge vår teknologiske plattform. Dette betyr å konkretisere ideer på tavlen i mange økter med kolleger, strukturere prosjekter i små arbeidspakker og koordinere forretningskrav med vårt FoU-team.

Det inkluderer også valg av eksterne teknologileverandører og implementering av deres løsninger gjennom til go-live. Prosjektene mine er alltid tverrfunksjonelle, noe som gir meg muligheten til å jobbe med kolleger fra alle felt. Dette ga meg en veldig verdifull generell forståelse av virksomheten vår og lærte mye om de forskjellige teamene. Det hjelper meg selvfølgelig mye med nye prosjekter.

utstilling

I tillegg er jeg ansvarlig for vår interne strategi og planprosess. Som mange andre startups bruker vi dette til u.a. OKRs (Mål og nøkkelresultater) for å fokusere selskapet og teamene kvart år på de neste milepælene.

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Jeg jobbet i flere år i management consulting, hvor jeg var med på å forme og implementere strategiske beslutninger i selskaper fra forskjellige bransjer. Etter min konsultasjonstid følte jeg behov for å bygge en produktidee selv og ta mer operativt ansvar.

På dette tidspunktet hadde Fineway muligheten til å bidra til å forme det unge selskapet sammen med grunnleggerne – så å si som en sparringspartner – i dets grunnleggende forhold. Spesielt ble jeg fascinert av visjonen om Fineway og det teknologiske fokuset. Dette er fortsatt et av de viktigste motivasjonspunktene for meg i dag.

Hvilken funksjon hjelper deg mest i hverdagen din? Hvorfor?

Generelt anbefales man med en god dose komposisjon og stressmotstand. I et ungt selskap skjer det mye på en gang, og fremfor alt veldig raskt. Å holde oversikt over dette, ta et skritt tilbake og prioritere riktig, hjelper mye. Ikke bare meg, men hele teamet. Viktige avgjørelser tas best med et kjølig hode.

Fremfor alt har den produktive håndteringen av stress røtter i min forrige aktivitet som konsulent. Jeg tjener fortsatt på denne tiden i dag, siden jeg har trent i strukturert og analytisk arbeid der. Denne evnen hjelper meg enormt når det gjelder å løse mer komplekse problemer.

Beskriv så tydelig som mulig et prosjekt som har imponert deg spesielt

Vi designer for øyeblikket UX (brukeropplevelse) av vår «Travelbot-samtale», som oversetter kundepreferanser til det best mulige første reiseforslaget. Selvfølgelig er det flere dimensjoner av relevans som må forenes.

Fra hierarki og dynamikk i samtalen, til antall og avgjørbarhet, til kreativiteten og strukturen til spørsmålene. Det er alltid viktig å oversette samtalen til datapunkter i sanntid på vår datavitenskapelige plattform ved å bruke forskjellige maskinlæringsalgoritmer. Derfor, i tillegg til produktledere (turistprodukt) og salgspersonell (turistkundeservice), involverer dette prosjektet også kolleger fra datavitenskapen og dataingeniørteamet (ingeniørprodukt).

Hva er viktigst for deg i jobben din? Hva er det morsomste?

Jeg synes det er utrolig givende å være med på digitaliseringen av reiselivsnæringen og å spille min rolle i å bringe nye teknologiske muligheter inn i flere og flere anvendelsesområder. Det inspirerer meg alltid og gjør det morsomt hver dag. Den direkte utvekslingen med ledergruppen og det høye nivået av individuelt ansvar for prosjekter spiller også en stor rolle. Det motiverer meg til virkelig å bringe prosjekter frem.

Samtidig er jeg også et grensesnitt for de forskjellige teamene og får dermed innsikt i nesten alle områder av selskapet, noe som gjør mitt aktivitetsfelt så mangfoldig og spennende.

Jobben min er uunnværlig fordi …

… antall og kompleksitet av nye prosjekter i en oppstart øker raskt på relativt kort tid. Spesielt med en ambisiøs visjon som den for Fineway, er det derfor viktig å bygge opp ressurser og kompetanse i selskapet som kan struktureres med høy grad av dynamikk i selskapets struktur og være resultatorientert.

Gitt mangfoldet av temaer som utvikles parallelt, er det helt avgjørende for suksess å holde oversikt over ting og å jobbe på en fokusert måte. Derfor er det så viktig å kommunisere OKRs og prosjektmål tydelig og gjentatte ganger for å samkjøre alle kolleger med de strategiske målene.

I tillegg kan jeg som sparringspartner for administrerende direktører bidra med mine egne ideer, men også stille spørsmål ved andre ideer og presentere mitt syn på ting. Noen ganger er det veldig viktig å ikke ta beslutninger som senere viser seg å være mindre enn optimale.

Hvis du ikke var Senior Venture Development Manager, hva ville du vært?

Antagelig ville jeg ha havnet på investorsiden i venture capital (VC) eller private equity (PE). Her er måten å tenke og jobbe på veldig gründer og allsidig. Du bygger ikke et selskap direkte, men du blir kjent med mange interessante gründerpersonligheter og innovative forretningsmodeller, noe som også er veldig spennende på lang sikt.

Du kan også være interessert i dette: Hva gjør en kundeopplevelsesanalytiker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *